Faciliteiten

Projectbureau

Het projectbureau organiseert evenementen als het Sinterklaasfeest, het midwinterdiner, boekenmarkt, de Laterna Picknick, sportdagen, theateravonden, voorstellingen, danshuis en excursies. Kinderen kunnen stage lopen bij dit bureau, maar ook meedoen in één van de blijvende projecten die het projectbureau organiseert.

Ze kunnen bijvoorbeeld als huismeester werken, in de taartenbakservice of de gezonde traktatieservice. Ook kunnen ze meespelen in ons eigen orkest, dat samenwerkt met het Nederlands Philharmonisch Orkest, of meedoen in het danshuis, waar kinderen eigen choreografieën maken en uitvoeren. Het projectbureau organiseert jaarlijks een beeldende tentoonstelling, in samenwerking met kunstenaars en kinderen. Niet in de laatste plaats onderhoudt het de contacten met de twee goede doelen die Laterna Magica ondersteunt. Deze doelen, één dichtbij en één ver weg, zijn door kinderen gekozen. Het gaat hierbij om de kinderboerderij op IJburg én het project dat Papoea kinderen de kans biedt om naar school te gaan.

Organisatie
De projectfunctionaris geeft leiding aan het Projectbureau dat bestaat uit stagiaires, voornamelijk HBO-studenten. Zij organiseren de evenementen, werven ouders, sturen vrijwilligers aan en beheren het budget. Ook kinderen van Laterna Magica kunnen stage lopen bij het projectbureau. Dit idee is in 2011 bekroond met de Onderwijsprijs voor Noord-Holland.

Stage
Stage lopen bij het Projectbureau? Het projectbureau heeft regelmatig ruimte voor HBO-stagiaires. Interesse? Stuur een mail naar projecten@laternamagica.nl.