Aanmelden

Rondleiding ouders

Rondleiding ouders in schooljaar 2021/2022

Het pedagogisch en didactisch concept ‘natuurlijk leren’ van Laterna Magica is een bewuste keuze. Wij informeren u hier graag goed over. Vanwege de corona-crisis zijn de mogelijkheden om fysiek onze school te bezoeken beperkt mogelijk (de informatie staat hieronder). Daarom hebben wij daarnaast deze informatie voor u online beschikbaar gemaakt.

Aangezien wij er waarde aan hechten dat u bewust voor onze manier van onderwijs kiest, vragen wij u eerst de onderstaande (virtuele) rondleiding en sfeerimpressies te bekijken en onze downloadbare informatiegids (onderaan de pagina) over onze manier van onderwijs te lezen, voordat u besluit uw kind in te willen schrijven.

Hieronder ziet u de rondleiding van Kirsten die u normaal gesproken krijgt als u onze school bezoekt bij een informatieochtend.
Video tour/ rondleiding (ENG):

Daarnaast geven deze filmpjes een goede sfeerimpressie van kinderen aan het werk in onze school:

Twee sfeerimpressie van onze werkwijze, ons aanbod en een kijkje in de units (ENG Subtitles):

Sfeerimpressies van de diverse units – achtereenvolgens de unit 0-3 jaar (NL), unit 3-7 jaar (NL) en unit 8-12 jaar (NL):

Heeft u na het bekijken van deze informatie nog vragen, vul dan het aanmeldformulier in (waar ruimte is voor het stellen van vragen), of stel ze via: e-mail. Wij helpen u graag met het maken van een goede schoolkeuze voor uw kind.

Plan uw bezoek

Vanwege de corona maatregelen beperken wij het aantal volwassenen in onze school. Voor een selecte groep ouders is het wel mogelijk de school te bekijken.

-Is uw kind tussen de 0 en 4 jaar en wilt u in onze 0-3 jarigen en 3+ groep komen kijken? Dan kunt u onderaan de pagina een moment kiezen. Ook kunt u uw zoon/ dochter nu al gelijk op de wachtlijst plaatsen door het aanmeldformulier in te vullen.

-Is uw kind geboren tussen 1 mei en 31 augustus 2018 en moet u voor 4 november 2021 een schoolkeuze maken? Dan bent u van harte welkom om een moment te boeken onderaan deze pagina.

-Is uw kind geboren vanaf september 2018 en heeft u alleen interesse in het onderwijs van Laterna Magica? Dan vragen wij u nog even geduld te hebben tot november/ december. Vanwege het beperkt aantal plekken bij de informatiebijeenkomst bent u op een later moment van harte welkom.

– gaat uw kind op dit moment naar een andere school en wilt u overstappen naar Laterna Magica? Dan nodigen wij u uit voor de informatiebijeenkomst op het moment dat er (mogelijk) een plek beschikbaar is. Heeft u interesse in een plek voor uw zoon/dochter vanaf 5 jaar (en verhuist u naar IJburg/ woont u al op IJburg)? Dan vragen wij u eerst het aanmeldformulier in te vullen. Wij nemen dan op korte termijn contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Hieronder vindt u de data (en voorwaarden) voor de kijkmogelijkheden bij onze school. 

Tijdens de informatieochtend nemen wij een kijkje in de units en de stamgroepen. Het is daarom niet mogelijk om jongere kinderen mee te nemen.

Ter voorbereiding vragen wij u de filmpjes op de website te bekijken. De rondleiding is een aanvulling hierop en duurt met een kort kijkje in de units en het beantwoorden van uw vragen 30 minuten.

Vanwege de corona maatregelen vragen wij waar mogelijk of een van beide ouders alleen naar de rondleiding komt. Tijdens de rondleiding is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wij leiden maximaal een groep van 16 ouders rond (in kleinere groepen). Wij vragen ouders bij binnenkomst hun handen te desinfecteren. Gedurende de rondleiding houden alle volwassenen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en wij vragen ouders ook om deze afstand tot de kinderen te bewaren. Ook verzoeken wij ouders een mondkapjes te dragen tijdens de rondleiding.

Heeft u symptomen die horen bij het coronavirus of heeft uw huisgenoot koorts, benauwdheid of onlangs een positieve uitslag gehad op een coronatest? Kom dan niet naar de rondleiding, maar neem contact met ons op voor een ander bezoekmoment.

Let op: de bezoekmomenten hieronder zijn alleen voor ouders van kinderen geboren tussen 1 mei t/m 31 augustus 2018 en voor ouders van kinderen voor onze 0-3 jarigen/ 3+groep. Voor andere ouders is er later in het schooljaar een bezoekmogelijkheid.

Beveiligingscode:
security code
Vul beveiligingscode in:

Versturen