Aanmelden

Rondleiding ouders

(Virtuele) rondleiding ouders

Het pedagogisch en didactisch concept ‘natuurlijk leren’ van Laterna Magica is een bewuste keuze. Wij informeren u hier graag goed over. Vanwege de corona-crisis zijn de mogelijkheden om fysiek onze school te bezoeken beperkt mogelijk (de informatie staat hieronder). Daarom hebben wij deze informatie voor u online beschikbaar gemaakt.

Aangezien wij er waarde aan hechten dat u bewust voor onze manier van onderwijs kiest, vragen wij u eerst de onderstaande (virtuele) rondleiding en sfeerimpressies te bekijken en onze downloadbare informatiegids (onderaan de pagina) over onze manier van onderwijs te lezen, voordat u besluit uw kind in te willen schrijven.

Hieronder ziet u de rondleiding van Kirsten die u normaal gesproken krijgt als u onze school bezoekt bij een informatieochtend.
Video tour/ rondleiding (ENG):

Daarnaast geven deze filmpjes een goede sfeerimpressie van kinderen aan het werk in onze school:

Twee sfeerimpressie van onze werkwijze, ons aanbod en een kijkje in de units (ENG Subtitles):

Sfeerimpressies van de diverse units – achtereenvolgens de unit 0-3 jaar (NL), unit 3-7 jaar (NL) en unit 8-12 jaar (NL):

Heeft u na het bekijken van deze informatie nog vragen, vul dan het aanmeldformulier in (waar ruimte is voor het stellen van vragen), of stel ze via: e-mail. Wij helpen u graag met het maken van een goede schoolkeuze voor uw kind.

Plan uw bezoek

Vanwege de corona maatregelen beperken wij het aantal volwassenen in onze school tot een minimum. Voor een selecte groep ouders is het wel mogelijk de school te bekijken.

-Is uw kind tussen de 0 en 4 jaar en wilt u in onze 0-3 jarigen en 3+ groep komen kijken? Dan kan dat alleen op het moment dat er een plek beschikbaar komt en u van ons een aanbieding heeft ontvangen. Wel kunt u uw zoon/ dochter nu al gelijk op de wachtlijst plaatsen door het aanmeldformulier in te vullen.

-Is uw kind  geboren tussen 1 mei en 31 augustus 2017  (en moet u voor 4 november 2020 een schoolkeuze maken en bent u nog niet langs geweest voor een rondleiding?) Neem dan telefonisch contact met ons op tussen 9-11 uur.

-Is uw kind  geboren tussen 1 september en 31 december 2017 en moet u voor 4 maart 2021 een schoolkeuze maken? Dan kunt u hieronder een moment aanvragen om kort te komen kijken.

-Is uw kind geboren na 31 december 2017 en moet u voor 1 juni of 1 november 2021 een schoolkeuze maken? Dan wordt u op een later moment uitgenodigd om te komen kijken (mits de corona maatregelen ongewijzigd blijven). Kijk dan later dit schooljaar (vanaf februari 2021) weer op onze website voor de mogelijkheden.

– gaat uw kind op dit moment naar een andere school en wilt u overstappen naar Laterna Magica? Dan nodigen wij u uit voor een rondleiding op het moment dat er (mogelijk) een plek beschikbaar is. Heeft u interesse in een plek voor uw zoon/dochter vanaf 5 jaar (en verhuist u naar IJburg/ woont u al op IJburg)? Dan vragen wij u eerst het aanmeldformulier in te vullen. Wij nemen dan op korte termijn contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Hieronder vindt u de data (en voorwaarden) voor de kijkmogelijkheden bij onze school. 

Tijd: 09.15 – 09.45 uur

Tijdens de persoonlijke rondleiding nemen wij een kijkje in de units en de stamgroepen. Het is daarom niet mogelijk om jongere kinderen mee te nemen.

Ter voorbereiding vragen wij u de filmpjes op de website te bekijken. De rondleiding is een aanvulling hierop en duurt met een kort kijkje in de units en het beantwoorden van uw vragen 30 minuten.

Vanwege de corona maatregelen vragen wij waar mogelijk of een van beide ouders alleen naar de rondleiding komt. Tijdens de rondleiding leiden wij maximaal 1 gezin tegelijk rond (2 volwassenen). Wij vragen ouders bij binnenkomst hun handen te desinfecteren en stellen de nodige vragen omtrent de gezondheid. Gedurende de rondleiding houden alle volwassenen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en wij vragen ouders ook om deze afstand tot de kinderen te bewaren. Ook verzoeken wij ouders een mondkapjes te dragen tijdens de rondleiding.

Heeft u symptomen die horen bij het coronavirus of heeft uw huisgenoot koorts, benauwdheid of onlangs een positieve uitslag gehad op een coronatest? Kom dan niet naar de afspraak, maar neem contact met ons op voor een ander bezoekmoment.

Hieronder kunt u dan een aanvraag doen om aan te sluiten bij deze rondleiding. U ontvangt dan aansluitend een persoonlijke e-mail van onze administratie ter bevestiging dat wij u op onze lijst hebben genoteerd om aan te sluiten bij de informatieochtend.

Let op: onderstaande bezoekmomenten zijn alleen voor ouders van kinderen geboren tussen 1 september en 31 december 2017.

Gegevens aanmelder

Verzorger 1

MV

Verzorger 2 (indien van toepassing)

MV

Gegevens van het kind

JongenMeisje

(Verwachte) geboortedatum*

Zijn er bijzonderheden te melden over uw kind die van belang zin voor Laterna Magica? (medisch, sociaal-emotioneel, gedragsmatig, lichamelijk?)

Is aangemeld / staat op de wachtlijst Laterna Magica? JaNee

Is reeds geplaatst / ingeschreven voor Laterna Magica? JaNee

Heeft uw kind broertjes of zusjes?

JaNee

Broertje / zusje

JongenMeisje

Geboortedatum

Is aangemeld / staat op de wachtlijst Laterna Magica? JaNee

Is reeds geplaatst / ingeschreven voor Laterna Magica? JaNee

Broertje / zusje

JongenMeisje

Geboortedatum

Is aangemeld / staat op de wachtlijst Laterna Magica? JaNee

Is reeds geplaatst / ingeschreven voor Laterna Magica? JaNee

Broertje / zusje

JongenMeisje

Geboortedatum

Is aangemeld / staat op de wachtlijst Laterna Magica? JaNee

Is reeds geplaatst / ingeschreven voor Laterna Magica? JaNee

Huidige situatie

Gaat uw kind naar een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal buiten Laterna Magica?

JaNee

Komt uw kind van een andere school?

JaNee

Zo ja:

Bent u onlangs naar IJburg verhuisd of verhuist u binnenkort naar IJburg (alleen van belang voor een plaats in ons onderwijs)?

JaNee

Zo ja:

Plaatsing kinderen van 0 tot 4 jaar

Lees hier meer over ons aanbod en tarieven.

Gewenste begindatum plaatsing

Gewenste dagen (7:30 - 18:30), 40 of 52 weken per jaar. De minimale afname is twee hele dagen.

Interesse in aanbieding voor andere dagen?

JaNee

Plaatsing kinderen van 4 tot 12 jaar

Gewenste begindatum plaatsing

Korte dag - 08:30 uur – 14:30 uur (woensdag tot 12:30 uur):
Lange dag - 14.30 uur - 18.30 uur / 7.30 uur - 18.30 uur in vakanties en op studiedagen (40 of 52 weken per jaar)
Kies hieronder uw gewenste pakket.

Korte dagLange dag

Gewenste lange dagen aanbod. De minimale afname is 1 lange dag.

Vragen en/of opmerkingen

U heeft de informatievideo’s (virtuele rondleiding) op de website bekeken, en heeft zich verdiept in de informatie op deze website en in de (downloadbare) informatiegidsen. U kiest bewust voor de manier van onderwijs van Laterna Magica.

JaNee

Heeft u na het zien van onze informatievideo’s, het lezen van onze gidsen en het bekijken van onze website nog specifieke vragen over uw situatie, stelt u ze dan hieronder. U ontvangt van ons een persoonlijke bevestiging van de aanmelding per e-mail waarin wij tevens het antwoord op uw eventuele vragen zullen meenemen. NB. Wij kunnen helaas geen uitspraken doen over de lengte van de wachtlijst en de wachttijden. Zodra er een plek beschikbaar komt voor uw kind(eren), ontvangt u van ons direct een aanbieding.

Vragen en/ of opmerkingen:

Heeft u specifieke vragen over uw situatie die moeilijk per e-mail te stellen/ beantwoorden zijn? Wilt u graag persoonlijk telefonisch contact met een van de medewerkers van Laterna Magica? Als u hieronder 'ja' invult, nemen wij telefonisch contact met u op.

JaNee