Faciliteiten

Wij bieden kinderen alle kansen om binnen Laterna Magica talenten te ontdekken en te ontwikkelen, nieuwe dingen te proberen of op basis van interesse aan de slag te gaan. Wij maken daartoe gebruik van de naastgelegen sporthal en beschikken in eigen huis over een aantal bijzondere faciliteiten. Een deel hiervan is door de kinderen zelf bedacht en wordt ook door hen bemenst.

Ontdektuin
In de ontdektuin kunnen kinderen in de eerste plaats ‘gewoon’ lekker buiten bezig zijn. Ze kunnen hier met en in het zand spelen, met water kliederen of een voorstelling spelen in het amfitheater. Het buitenatelier biedt onze jongste kinderen alle ruimte en materialen om te knutselen en te verven.

Spa, Sport, Buitenatelier
Onze unit voor 0- 3 jarigen bevat een heerlijke ruimte om te snoezelen, te badderen en baby’s een massage te geven. Oudere kinderen masseren elkaar elders op een massagestoel. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer iemand verdrietig of boos is.  Lees hier meer over onze Spa, Sport en buitenatelier. 

In een ‘tempel’ buiten Laterna Magica worden yogalessen gegeven voor kinderen en soms voor kinderen samen met hun ouder.

Muziek- en danstheater
Wij beschikken over een prachtige muziektheaterzaal en docenten die daarin wekelijks met kinderen werken.  Er wordt muziek gegeven in de units en in het muziektheater. Daarnaast is er dans. Kinderen hebben de keuze uit verschillende soorten dans en kunnen ook samen een voorstelling maken.

Buitenwerkplaats
Er is nagenoeg niets dat in onze buitenwerkplaats niet kan.

Kringloopwinkel
De kinderen verzamelen alle voorwerpen die zij vinden in onze kringloopwinkel. Wat niet afgehaald wordt, krijgt een nieuw leven en wordt verkocht.

Theaterproductiebureau
Het theaterproductiebureau ondersteunt theatervoorstellingen voor en door kinderen binnen Laterna Magica. Daarbij valt te denken aan licht en geluid, de kaartverkoop en bijvoorbeeld de pr. Ook hier draaien kinderen volop in mee.

Keuken
Of het nu om het smeren van boterhammen gaat of om het maken van een complete maaltijd: alles kan in onze keuken. Iedere dag vult een groepje kinderen de lunchboxen voor de jongste kinderen die hun lunch via Laterna Magica krijgen. Het eten dat door andere kinderen gekookt wordt, wordt aan het eind van de dag als afhaalmaaltijd aan ouders verkocht. Dit idee is door de kinderen zelf bedacht en de afhaalbalie wordt ook door henzelf bemenst. Het voedsel in onze keuken is grotendeels biologisch en er is ook altijd een vegetarische optie.

Het eten dat door andere kinderen gekookt wordt, wordt aan het eind van de dag als afhaalmaaltijd aan ouders verkocht.

Kunstuitleen
Een aantal jaren geleden alweer bedacht een groepje kinderen dat het leuk zo zijn om de kunstwerken die door kinderen gemaakt worden uit te lenen. Samen met andere kinderen zetten zij de kunstuitleen op die ook nu nog door kinderen bemenst wordt. Regelmatig is er een tentoonstelling en belangstellenden kunnen zich abonneren op de kunstuitleen-nieuwsbrief.

Drukkerij
De kunstuitleen werd uitgebreid met een heuse drukkerij!

Radiostation
Middenin ons gebouw maakte we een radiostudio. Kinderen maken uitzendingen als een ochtendshow. Er worden hoorspelen, podcasts, reportages en interviews opgenomen.

Projectbureau
Het projectenbureau organiseert evenementen als het Sinterklaasfeest, het midwinterdiner, de Laterna Picknick, sportdagen, theateravonden en excursies. Kinderen kunnen stage lopen bij dit bureau, maar ook meedoen in één van de blijvende projecten die het projectenbureau organiseert.

Laterna Labs (externe) professionals
Wij werken niet in de laatste plaats met externe professionals en ouders die verschillende soorten workshops verzorgen, en hebben hiervoor ook een eigen werkplaats. Lees meer over de wijze waarop je als (externe) professional / ouder je talenten binnen Laterna Magica kunt inzetten?