Faciliteiten

Ontdektuin, kruidenbalkon en dieren

In de ontdektuin kunnen kinderen in de eerste plaats ‘gewoon’ lekker buiten bezig zijn. Ze kunnen hier met en in het zand spelen, met water kliederen of een voorstelling spelen in het amfitheater. Het buitenatelier biedt onze jongste kinderen alle ruimte en materialen om te knutselen en te verven.

Wie graag groente, fruit of bloemen wil kweken, kan terecht in de moestuin en wie liever dieren verzorgt mag in onze kinderboerderij voor varkens, kippen en konijnen zorgen. Een tuin is niet compleet zonder echte maakschuur met gereedschappen waarbij volwassenen hun vingers aflikken. In onze schuur kun je timmeren, zagen, schroeven, schuren, verven, elektrische circuitjes maken en een robot bouwen. Van ambacht tot robotica: alles kan.

Wij beschikken niet alleen over een tuin, maar ook over een groot kruidenbalkon. De kinderen verbouwen hier groente en kruiden, druiven, tomaten, aardbeien en ander klein fruit. Onze tuin richten we zoveel mogelijk in volgens de principes van permacultuur.

De tuin en binnentuin
In de tuin van Laterna Magica kunnen kinderen heerlijk spelen. Er zijn heuvels en een parkje met picknicktafels waaraan je kunt eten. Ook is er een pomp met water, waarmee kinderen heerlijk kunnen kliederen.

De moestuin
Zelf een piepklein zaadje zaaien en het zien opgroeien tot een grote plant: het lijkt wel magie! In de prachtige tuin van Laterna Magica kunnen kinderen deze magie beleven. Ze zijn nieuwsgierig zijn en verwonderen en verbazen zich over het groeien en bloeien van planten. Ze wroeten lekker met hun handen in de aarde en kweken hun eigen groente, fruit en bloemen. Het oogsten is een belevenis. En er dan iets lekkers van maken in de keuken is natuurlijk een feestje.

De dieren
En: we hebben onze eigen dieren; kippen, konijnen en varkens. Dieren die de kinderen zelf verzorgen! Op ons kruidenbalkon worden bijen gehouden.