Faciliteiten

Sport, Spa, Ateliers en meer…

Sportzaal en park

Kinderen kunnen deelnemen aan de sport en bewegen. Iedere unit heeft dagelijks op een vast tijdstip de beschikking over de sportzaal naast ons gebouw. Er zijn vaste beweeglessen en daarnaast keuzeworkshops. Bij Laterna Magica vinden we bewegen belangrijk. Bewegen in de sportzaal en bewegen tijdens het buitenspelen. In het park voor Laterna Magica is ruimte voor sport en spel. Er is onder meer een voetbalveld, een stormbaan, klimboom basketbalveld en een speeltuin voor jongere kinderen. Wij zien dat aandacht voor bewegen een positief effect heeft op het welbevinden van kinderen.

Spa & Wellness

Onze Spa & Wellness biedt verschillende mogelijkheden voor (jonge) kinderen om te kunnen ontspannen. Zo kan je lekker badderen in het warme water en maken de verschillende ontdekmaterialen (lampjes, spiegels, rietjes, bootjes) er een echte beleving van voor onze kinderen. Daarnaast kan je een liefdevolle ontspanningsmassage ontvangen. Dit kan helpen bij fysieke ongemakken en versterkt de band tussen kind en coach. Als laatste zijn er volop mogelijkheden om te snoezelen met verschillende snoezelmaterialen. Een heerlijke aroma, zachte muziek en prettige sfeerverlichting maken het een onvergetelijke ervaring.

Buitenatelier

Schilderen in de buitenlucht biedt volop mogelijkheden om nieuwe ontdekkingen te doen. De verschillende natuurlijke materialen (bladeren, takken, gras, aarde) worden gebruikt om in het buitenatelier nieuwe kunst te creëren en de creativiteit van de kinderen de vrije loop te laten. Kinderen worden uitgedaagd om zelf keuzes maken en de coaches zijn er om kinderen te ondersteunen en te prikkelen.

Naaiatelier, kringloopwinkel, kunstuitleen, drukkerij….,….

In de units is een rijke speel- leeromgeving. Elke unit is een beetje anders ingericht, maar overal zijn ruimtes te vinden waar kinderen kunnen spelen, leren en maken. Zo zijn er onder meer: naaiateliers, kunstateliers, een kringloopwinkel, een ruimte met lego challenges, ruimtes waarin kinderen stopmotionfilms maken, een kinderkunstuitleen, een drukkerij, een drogist, een technische werkplaats (aannemersbedrijfje) en bibliotheekjes.