Over ons

Team

Onze medewerkers in de unit-teams stellen zich hieronder aan u voor. Klik op een foto van een medewerker om meer te weten te over over drijfveren. Lees meer over onze interdisciplinair samengestelde teams en de wijze waarop we in teams werken.

Ik ben Rhodé en werk sinds 2015 als coach in unit 0. Na mijn studie pedagogiek ben ik gaan werken als gastouders, maar na 2 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Tijdens mijn zoektocht kwam ik Laterna Magica tegen. De uitdaging die ik zocht heb ik in mijn werk als coach gevonden! Ik vind het belangrijk dat elk kind op zijn/haar eigen manier kan ontdekken. Ik denk graag samen met collega’s na over het continue creëren van een rijke leeromgeving. Ik word enorm enthousiast als we een mooie hoek of workshop hebben gerealiseerd! Momenteel ben ik met verlof.

rhode@laternamagica.nl

Ik ben Jessica en werk vanaf januari 2018 bij unit 0. Ik ben creatief, spontaan en rij graag op de motor. Na voor de klas te hebben gestaan en als gastouder gewerkt te hebben, ben ik nu op mijn plek bij Laterna Magica. Ik geniet elke dag van de eerlijkheid en spontaniteit van de kinderen en de enorme groei die ze maken bij unit 0. Ik vind het een eer dat ik een bijdrage kan leveren aan de start van hun leven en hoop dat ik ze respect en liefde voor zichzelf en alles om hen heen kan mee geven.

jessica@laternamagica.nl

Ik ben Liselotte van Dijk en sinds oktober 2015 werkzaam als coach op unit 0. Het werken met het jongere kind vind ik fantastisch en ik bewoner mij nog steeds over de puurheid van ieder kind. Ik vind het leuk om samen met de kinderen op ontdekkingstocht te gaan. Een ontdekkingstocht waarin kinderen kunnen ontdekken wie zij zelf zijn en waarin ieder kind op zijn eigen tempo zichzelf kan ontwikkelen en ontplooien. Ik geniet van alle stappen die de kinderen maken in hun ontwikkeling. Iedere stap even belangrijk, zowel groot als klein.

liselotte@laternamagica.nl

Ik ben Nada en ik ben sinds 2014, na het afronden van mijn studie Pedagogiek, werkzaam binnen Laterna Magica. Mijn interesse ligt met name bij het jonge kind. Ik vind het belangrijk om ieder kind echt te zien en ik vind het een uitdaging om rijke spelsituaties te creëren voor kinderen. Met name mijn interactie met kinderen en het stimuleren van de interactie tussen kinderen onderling geven mij energie. Samen met collega’s en ouders hoop ik kinderen door middel van een sterke interactie een mooie start te geven. Daarnaast liggen mijn interesses bij dieren, natuur en (bewust omgaan met) de wereld.

nada@laternamagica.nl

Mijn naam is Kim en sinds oktober 2017 werkzaam als coach bij unit 0. Ik ben vanuit Zeeland naar Amsterdam verhuisd voor de visie van Laterna Magica. Mijn enthousiasme is er dan ook voor de manier van werken met kinderen: Natuurlijk Leren, juist vanaf 0 jaar. Mijn interesses liggen onder andere in het fotograferen van concerten, kinderen en bruiloften. Ik heb een creatieve inslag die ik graag in het werken met kinderen verwerk. Ik werk met liefde vanuit de talenten en krachten van het kind en werk graag samen om een liefdevolle omgeving met veel uitdaging aan te bieden aan kinderen om daarin samen een brede ontwikkeling aan te gaan.

kimhageman@laternamagica.nl

Mijn naam is Ellen en ik werk sinds augustus 2015 in unit 0. Ik ga elke keer met plezier richting IJburg om te werken met de jongste kinderen van Laterna Magica. Het blijft bijzonder om op deze manier bij te dragen aan de ontwikkeling van een kind. Belangrijk vind ik dat een kind zich veilig voelt. Vanuit deze veiligheid kan het kind zich volop gaan ontwikkelen en zo de omgeving en zichzelf verkennen, in een prikkelende omgeving die past bij zijn/haar niveau. Door o.a. spel, (gebaren)taal en workshops krijgen ze volop mogelijkheden tot groei.

ellen@laternamagica.nl

Hallo, ik ben Kyra, geboren in het mooie jaar 1990 en al een aantal jaar woonachtig in de gezellige buurt de Pijp in Amsterdam. Na de SPH en een Master Orthopedagogiek, ben ik sinds mei 2017 als coach op Laterna Magica werkzaam. Eerst op unit 2 en nu sinds juni 2019 op unit 0. Ik vind het mooi dat Laterna Magica voor inclusief onderwijs staat, ik denk graag in mogelijkheden en uitdagingen in de ontwikkeling van het leren. Binnen unit 0 hoop ik de lijntjes met de onderbouwunits te blijven houden, zodat alle kinderen ongeacht leeftijd de mogelijkheid krijgen door interactie met elkaar, van elkaar te leren.

kyra@laternamagica.nl

Ik ben Marik Broere. Na 12 jaar onderwijservaring (waarvan 6 jaar als coach bij Laterna Magica) kwam er in februari 2015 een nieuwe uitdaging op mijn pad: unitleider unit 0-3 jarigen. Samen met het team werk ik elke dag aan een plek waar jonge kinderen kunnen ontdekken wie ze zijn. We begeleiden interacties tussen kinderen, bieden educatieve- en emotionele ondersteuning, verzorgen en bieden een krachtige leeromgeving die maximale kansen biedt aan jonge kinderen. Ik heb er enorm veel plezier in om samen met het team verder te bouwen aan deze bijzondere plek.

marik@laternamagica.nl

Mijn naam is Robbin en ik werk sinds oktober 2018 bij Laterna Magica. In oktober 2020 ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan als coach binnen unit 0 waar ik met plezier verder mag ontwikkelen als pedagoog en coach.
Ontwikkelingsgericht werken met de allerjongsten maakt elke werkdag voor mij weer een feest 🙂

Even voorstellen! Mijn naam is Marloes Jansen en sinds februari 2017 werk ik met veel plezier bij Laterna Magica. Ik ben gestart in unit 5 en heb later de overstap gemaakt naar unit 0. Tijdens mijn studie pedagogiek heb ik een sterke interesse gekregen in het coachen en begeleiden van kinderen. Talentontwikkeling als uitgangspunt staat hierin voor mij centraal. Ik vind het mooi hoe kinderen binnen Laterna Magica zelf mogen ontdekken hoe de wereld in elkaar zit en ik voel me vereerd hier dagelijks in bij te dragen. Naast mijn passie voor werken met kinderen hou ik van dansen, lezen en volg ik graag een lesje pilates.

Hi! Ik ben Naomi Wijngaarde. Tijdens mijn studie Culturele en Maatschappelijke Vorming ben ik gaan reizen in Zuid-Amerika en vond ik mijn passie in het werken met kinderen. Al snel daarna ben ik gaan werken in het kinderdagverblijf om bij de kinderen hun creativiteit te stimuleren. Creativiteit is mijn kracht in het werkveld. Binnen Unit 0 hoop ik als coach de kinderen uit te dagen, te begeleiden en weten te motiveren.

Ik ben Mirja, werkzaam sinds oktober 2019 op unit 0. Ik kom vier ochtenden in de week met kleine groepjes in het atelier werken. Afgestudeerd aan de kunstacademie raakte ik gefascineerd door de creatieve processen van jonge kinderen. Ik bewonder bij het jonge kind zijn kracht tot verkenning en hoe hij zich de wereld eigen maakt. Het atelier is een uitnodigende experimentele plek waar kinderen leren en begrijpen met hun handen, vertrouwen krijgen in hun eigen beeldende taal. De Reggio Emilia filosofie is hier voor mij een grote inspiratie bron geweest. In mijn privé leven blijf ik mij zelf verwonderen door de natuur, kunst, literatuur en de kleine dingen van het leven.

Hallo, mijn naam is Mariska Hilberding en vanaf december 2019 werk ik bij de gele stamgroep.                                                       Na mijn studie Leisure & Hospitality Executive ben ik gaan werken voor een reisorganisatie en heb ik op verschillende plekken binnen Europa gewerkt. Na deze reisperiode ben ik in een hotel aan het werk gegaan. Kort daarna heb ik een omscholingstraject gevolgd voor gespecialiseerd pedagogisch medewerker en heb ik bij een kindercentrum in Zandvoort gewerkt. Het werken met kinderen vind ik fantastisch. Ik vind het geweldig om de kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling en om ze zichzelf te laten ontdekken in hun eigen kunnen en zijn. Mijn interesses liggen met name bij het begeleiden van workshops waarin spel, (voor)lezen, muziek en bewegen centraal staan. Mijn hobby’s zijn sporten, strandwandelingen maken en reizen. Daarnaast ben ik graag bij mijn familie en vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. 

Terug van weg geweest! Ik zal mij even voorstellen; ik ben Laura Reitsema en ik werk sinds januari 2020 (weer) bij Laterna Magica. Na mijn studie Ecologische Pedagogiek ben ik begonnen bij Laterna Magica waar ik een aantal heerlijke jaren heb mogen werken. Daarna een aantal andere uitdagingen aangegaan, maar de plek en de collega’s bleven in mijn hart waardoor ik weer terug ben! Inmiddels zijn we twee dochters rijker en geniet ik enorm van het gezinsleven thuis! Maar door weer hier te zijn, zie en voel ik hoe dicht Laterna Magica bij de kinderen staat. De rijke leeromgeving, de ontwikkelingen die wij iedere dag weer op de voet volgen van de kinderen en de uitdagingen die wij ze aanbieden maken dat ik hier graag wil zijn.

Hallo, mijn naam is Rivka Schraa en werk sinds april 2019 bij Laterna Magica. Nadat ik als au pair in Nieuw-Zeeland heb gewerkt en altijd vrijwilligerswerk met kinderen heb gedaan besloot ik om een studie te gaan doen om van mijn vrijwilligerswerk mijn werk te maken. Ik begon bij Laterna Magica in april 2019 als stagiaire (bbl’er) en nu ben ik afgestudeerd. Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen op hun eigen tempo zo snel kunnen groeien en ontwikkelen. Ik werk graag kindgericht en stimuleer de kinderen in hun ontwikkeling door creatieve uitdagingen aan te bieden

Mijn naam is Leonie van der Made. Ik ben 24 jaar oud en sinds januari 2020 ben ik op Laterna Magica gestart in unit 4. In maart 2020 heb ik mijn plek gevonden in unit 0. Sinds januari 2019 ben ik afgestudeerd als pedagoog en heb ik al veel verschillende ervaringen op mogen doen. Tijdens deze ervaringen heb ik gemerkt dat ik heel graag iets wil betekenen voor de toekomst van het kind. Ik wil een stabiele factor in het leven van een kind zijn: iemand waar het echt op kan bouwen en iemand waarop het kind kan vertrouwen. Ik vind deze tijd lastig om in op te groeien omdat er zoveel op een kind afkomt waar het geen invloed op heeft, maar wel mee moet leren dealen. Daar wil ik graag een steunende factor in zijn.

In mijn vrije tijd houd ik ervan om van de natuur te genieten, hoewel ik wel een enorme koukleum ben. Ik houd van fietsen en wandelen, maar kan ook enorm genieten van het eten van taartjes op zijn tijd. Soms doe ik even helemaal niets, maar dat zijn wel de zeldzame momenten. Ik voel me het allerfijnste wanneer ik mezelf kan ontwikkelen of iets kan betekenen voor een ander.

Tot snel in unit 0!

Hoi! Ik ben Chiara en in november 2020 ben ik gestart bij Laterna Magica. Ik ben in mijn vrije tijd vaak te vinden op het voetbalveld, waar ik onder meer training geef en kinderen begeleid. Mijn passie voor het werken met kinderen is hier onder andere ook door ontstaan en breng ik mijn enthousiasme en actieve houding dan ook graag over op de kinderen binnen Unit 0, zodat zij zelf nieuwe dingen kunnen ontdekken. Ik vind het mooi om te zien dat de kinderen op hun eigen manier steeds weer iets nieuws leren. Naast mijn grote liefde voor het sportveld, houd ik van wandelen, films en reizen. 

Laterna Magica is de plek voor mij als coach om steeds weer te blijven leren. Daarnaast is het mijn doel om de kinderen iedere keer te blijven uitdagen, zodat ook zij blijven leren en zich blijven ontwikkelen. 

Na jarenlang als inkoper in de modewereld te hebben gewerkt, heb ik in 2009 het roer omgegooid en begonnen aan de verkorte deeltijd pabo. Het werken met kinderen geeft me zoveel voldoening! Wat is er nu mooier dan het blije gezicht van een kind als iets gelukt is? Ik ga graag met kinderen in gesprek om de kinderen na te laten denken over van alles en nog wat. Om ze te leren dat iedereen een eigen mening mag hebben. Dé waarheid bestaat niet! En wie ben ik thuis? Ik ben moeder van drie kinderen (Julius, Miller en Helen) en woon in Muiden. Ik lees graag, doe aan yoga en tennis en heb een heerlijke tuin waar ik uren in kan vertoeven).

leonie@laternamagica.nl

Hallo! Ik ben Lizzy Overdevest. Na een stage in unit 3, werk ik sinds 2016 in unit 1. Verschillende culturen, ontdekken hoe mensen werken en ontwikkelen boeit mij enorm. Na werken en reizen na de middelbare school, heb ik een jaar theatermaker gestudeerd. Vervolgens koos ik voor de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming in Amsterdam. Ik genoot van interessante stages/projecten waarbij het grootste doel was: educatie, inspireren en het bij elkaar brengen van verschillende leefwerelden door middel van kunst, cultuur of natuur. Ik geloof dat persoonlijke ontwikkeling, je talenten en je hart ontdekken ten grondslag ligt aan alles wat je doet. Met kinderen kritisch nadenken over hoe ze zijn en doen vind ik de mooiste uitdaging. Daarnaast geniet ik erg van yoga, hardlopen, salsa, festivals, concerten en theater.

lizzy@laternamagica.nl

Mijn naam is Junior van Aerde. Na mijn studie aan de pabo te Vlissingen verhuisde ik met mijn vrouw en twee kinderen uit liefde voor de stad naar Amsterdam en vanaf het schooljaar 2016-2017 ben ik ochtendcoach op de blauwe groep van unit 1. Leren aan, van en met de kinderen is het mooiste wat mij dagelijks overkomt. Dit zorgt voor een flinke dosis inspiratie en motivatie voor het werk. Naast mijn werk ben ik gek op muziek, fitness, golf en andere soorten sport.

junior@laternamagica.nl

Mijn naam is Laura. Sinds 2013 werkzaam bij Laterna Magica. In unit 1 vervul ik de rol van driejarigencoach en per januari 2020 begin ik aan een nieuwe uitdaging als unitleider. Ik ben in unit 1 op alle doordeweekse dagen te vinden. Behalve op vrijdagen. Dan ben ik er niet. Op vrijdagen ben ik hoogstwaarschijnlijk naar de film, nieuwe plekken aan het ontdekken, fietsen, van muziek aan het genieten, lezen of misschien wel even helemaal niks aan het doen. Meer weten? Wees welkom in unit 1.

laurahilbrink@laternamagica.nl

Mijn naam is Wilma Wachtmeester. Ik ben geboren in 1961 op de boerderij van mijn opa en oma. Tussen de koeien, kippen en paarden heb ik mijn eerste levensjaren door gebracht. Van mijn tante heb ik de liefde voor het onderwijs meegekregen. Zij moest als juf de kinderen eerst ophalen met een bestelbusje van verafgelegen boerderijen. Op haar school stond het spel centraal, het is de manier van kinderen om de wereld te leren kennen. Op Laterna Magica is er veel ruimte voor spel. Wij zorgen voor een rijke leeromgeving waarin de kinderen zich kunnen ontwikkelen. Met man en dochters woon ik met veel plezier in Almere. Ik heb er een volkstuin, ik zorg in de weekenden voor de schapen in de schaapskooi, ik wandel graag met mijn hond. Unit 1 is voor mij een hele fijne unit om plannen te verwezenlijken met leuke collega’s, kinderen en ouders.

wilma@laternamagica.nl

Ik ben Malika Ouammass, 35 jaar. Samen met mijn dochter van 10 jaar woon ik op IJburg en genieten we als klein gezinnetje. In 2012 startte ik op Laterna Magica als LIO-stagiaire in unit 1. Sindsdien ben ik nooit meer weggegaan. De afgelopen 5 jaar ben ik veel bezig geweest op pedagogisch gebied. Inmiddels houd ik me ook bezig op didactische gebied. Ik werk vier dagen als middagcoach en één dag als drie-jarige coach. De manier waarop we in unit 1 met kinderen werken is uniek. We geven de kinderen de vrijheid en mogelijkheid om spelenderwijs te leren. Het team werkt goed samen om haar doelen te bereiken.

malika@laternamagica.nl

Hi! Ik ben Esra Cezim. Ik ben 24 jaar oud en woonachtig in Amsterdam. Ik heb, voor ik mijn pedagogische opleiding heb afgerond, gestudeerd aan de Jan des Bouvrie college voor mode en interieur. Ik heb de afgelopen jaren een beetje zitten zoeken en ontdekken wat ik wilde gaan doen en dat heb ik gevonden op Laterna. Daarnaast hou ik van citytrips in Europa, verdiepen in de geschiedenis en kijken naar documentaires. Ik word super gelukkig van het idee dat ik op Laterna Magica pedagogiek kan combineren met mode. Ik kan niet wachten om weer aan de slag te gaan met de kids! Tot snel in unit 1!

“Hallo! Mijn naam is Denise Pontoan en vanaf augustus 2019 kan je mij vinden in Unit 1. Ik ben opgegroeid in Haarlem en heb Social Work gestudeerd in Amsterdam. Ik heb veel gewerkt met verschillende doelgroepen in de samenleving en kinderen fascineren mij enorm, onder andere door hun nieuwsgierigheid en kijk op de wereld. Bij Laterna Magica hoop ik samen met de kinderen veel (van elkaar) te leren in een open en inspirerende omgeving. Verder ben ik dagelijks het liefst bezig met kunst, cultuur, natuur en educatie. Deze interesses combineer ik graag met elkaar, je kan mij ook altijd vragen om samen een museum te bezoeken of te brainstormen voor een nieuw fotografie project.”

Hallo allemaal, mijn naam is Marlous Aardenburg, 27 jaar, geboren en getogen in Zwolle en woon sinds vier jaar in het mooie Amsterdam. De opleidingen MBO Onderwijsassistent (2013) en HBO Ecologische Pedagogiek (2017) heb ik afgerond. Mijn stages tijdens en baan na mij mijn opleidingen waren in schoolse situaties. Ik kijk er enorm naar uit om in de tweede week van november te starten in Unit 1 en kennis te maken met Natuurlijk Leren. Deze manier van leren spreekt mij enorm aan omdat ik de combinatie van didactiek en pedagogiek erg belangrijk vind in de ontwikkeling van kinderen. Naast mijn werk ben ik veel bezig met yoga, meditatie en lezen. Daarnaast ben ik ook gek op drama/theater.

 

‘Fair isn’t everyone getting the same thing. Fair is everyone getting what they need in order to be successful!’ Dit is wat werken met mensen, groot en klein, voor mij interessant maakt. Wat heeft een ieder nodig om zichzelf te ontwikkelen en echt open te staan voor continu leren. Ikzelf vond het daarom na 10 jaar op dezelfde vernieuwingsschool tijd voor een nieuwe uitdaging. Daarom werk ik sinds augustus 2017 met veel plezier op Laterna. Naast dat ik geniet van mijn werk ben ik graag op het strand, bezoek ik geregeld mijn favoriete vakantieland Italië of een mooie stad in Europa. Ook geniet ik erg van theater, sportwedstrijden, boeken, series en een terrasje pakken met vrienden.

nickey@laternamagica.nl

Vanaf augustus 2015 ben ik de stamgroepcoach van de groene stamgroep in unit 2. Ik geniet van de kleine en grote ontwikkelingssprongen die kinderen maken en van de authenticiteit van ieder kind. Ik vind het belangrijk dat elk kind zich prettig voelt en dat elk kind datgene aangeboden krijgt wat het nodig heeft om zich verder te ontwikkelen, zowel op sociaal als op cognitief gebied. Voordat ik op Laterna kwam werken heb ik een paar jaar met veel plezier op een Nederlands/Britse basisschool gewerkt in Cairo, Egypte. In mijn vrije tijd lees en fotografeer ik graag. Ik houd van het ontdekken van voor mij onbekende plekken, culturen en de natuur. Ik eet veganistisch en kook graag. Ik woon samen met mijn vriendin en geniet ervan om samen met haar, mijn familie en mijn vrienden te zijn.

taiga@laternamagica.nl

Hoi, ik ben Meike en ga dit jaar aan de slag als ochtendcoach van de blauwe stamgroep. Ik ben vorig jaar afgestudeerd aan de Universitaire PABO van Amsterdam (UPvA), maar wilde niet meteen voor de klas staan en mij breder ontwikkelen. Dit jaar heb ik de pedagogische master Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding afgerond. In deze master heb ik mij verdiept in andere belangrijke aspecten en instanties in de ontwikkeling van een kind, zoals opvoeding, hulpverlening en kinderopvang. Laterna Magica is een plek waar al deze verschillende aspecten samenkomen. In mijn vrije tijd ben ik als turntrainster in de gymzaal te vinden. Daarnaast zit ik op tennis en wedstrijdzwemmen. Tot slot houd ik ook erg van creatieve hobby’s als schilderen en boetseren.

meike@laternamagica.nl

Ik heet Jitske de Gelder, opgegroeid in een groot gezin in Hazerswoude dorp. Sinds mijn twintigste jaar woon ik in Amsterdam, een fijne stad vanwege de historie, het kunstaanbod en de diversiteit van de bevolking. Na verschillende banen in de kunsteducatie -o.a. met kinderen en jongeren- kwam ik in contact met Laterna Magica. Ik voelde me direct thuis in deze organisatie waarin het kind centraal staat. Ik vind het een uitdaging kinderen een veilige, warme en prikkelende plek te bieden, waarin ze zichzelf kunnen ontwikkelen op een manier die bij hen past. Ik vind het inspirerend om dit in teamverband te doen.

jitske@laternamagica.nl

Hallo allemaal. Graag stel ik mezelf even voor. Mijn naam is Ashanti en ik woon in het mooie Amersfoort. Sinds november 2016 werk ik met plezier in unit 2 als coach en op de woensdag als 3-jarigen coach. Toen ik voor het eerst hoorde over Laterna Magica werd ik meteen enthousiast, want het sluit aan bij wat ik leuk vind: theater, kinderen en educatie. Als coach ben ik graag bezig met het creeren van een prettige en natuurlijke leeromgeving, waar kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. In mijn vrije tijd ga ik graag naar een (theater)voorstelling. Daarnaast geniet ik van koken, reizen, dansen of lezen in een boek.

ashanti@laternamagica.nl

Hallo! Vanaf september 2016 werk ik als coach in unit 2. Kinderen kunnen hier zichzelf zijn en krijgen de kans om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Samen met het kind en de ouders ga ik op ontdekking om steeds een stap verder te komen. Betrokkenheid en empathie vind ik belangrijk, kinderen moeten zich veilig voelen en met plezier naar school gaan. Hier zet ik mij iedere dag met veel enthousiasme voor in! Op LM kan ik zelf goed mijn creativiteit kwijt. Ik vind het namelijk leuk om zelf leermateriaal te ontwerpen om op die manier de leeromgeving steeds rijker te maken. In mijn ruimte kunnen kinderen aan de slag gaan met denkspellen, het maken van films, programmeren en andere vormen van multimedia. En nu nog mijn hobby’s. Ik heb fanatiek gevoetbald en ben gitaar aan het leren spelen. En tot slot geniet ik van avontuurlijke reizen, waar ik zoveel mogelijk probeer te zien en doen!

dorien@laternamagica.nl

Hallo, graag stel ik mij even voor; Ik ben Edgar Scholze en werk sinds juni 2018 op Laterna Magica. Na mijn studie Creatieve Therapie in de richting Theater, heb ik vijf jaar op een basisschool in Berlijn gewerkt, waar ik veel werkervaring heb opgedaan. Ik vind het heerlijk om op een creatieve manier met de kinderen bezig te zijn. Werken op Laterna Magica betekent iedere dag is weer anders, je weet ‘smorgens nooit wat er die dag gaat gebeuren! In mijn vrije tijd bezoek ik graag het theater of een Italiaans restaurant.

edgar@laternamagica.nl

Hallo collega’s, ouders en kinderen, jullie zullen mij vanaf de voorjaarsvakantie op Laterna Magica zien, ik mag namelijk starten als nieuwe coach in unit 2. Met plezier ga ik aan deze uitdaging beginnen!
Ik ben 25 jaar en woon sinds kort in Amsterdam samen met mijn vriend. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten en tijd door te brengen met familie en vrienden. Ook hou ik van reizen. Als je me tegenkomt, vraag me dan gerust naar meer! Ik kijk er naar uit om te starten en kennis met jullie te maken.

Hoi mijn naam is Selma. In maart 2019 ben ik afgestuurd aan de Hogeschool van Amsterdam als pedagoog. Sinds mei 2019 ben ik werkzaam als pedagogisch (middag)coach voor de roze lange dag stamgroep. Ik sta achter de visie van Laterna Magica om samen met de kinderen, als coach hen proberen te prikkelen om nieuwe ervaringen op te doen. Om zo op deze manier de kinderen (natuurlijk) te laten leren. Ik vind het leuk om uitdagingen aan te gaan en uit mijn comfortzone te stappen. Daarom ga ik ook graag op avontuur naar voor mij nog onbekende landen en culturen. Verder kook ik graag en geniet ik van het samen zijn met mijn vrienden.
Als je verder nog vragen hebt loop gerust even binnen voor een praatje. selma@laternamagica.nl
Mijn naam is Maribel Katsma Trigueros Miron. Ik ben van origine Spaanse en op 21 jarige leeftijd naar Nederland verhuisd om te trouwen met de liefde van mijn leven. Ik heb drie kinderen en drie geweldige kleinkinderen. Mijn passie en liefde voor kinderen heeft ervoor gezorgd dat ik altijd met kinderen heb gewerkt: overblijven, tot knutselen voor Sinterklaas en Kerst en ik heb altijd geholpen bij allerlei activiteiten en uitjes op de scholen van mijn kinderen. Nu heb ik de scholen van mijn eigen kinderen verruild voor de opvang van mijn kleinkinderen. En ik geniet nog steeds intens van mijn werk. Ik ben creatief, muzikaal en behulpzaam. Ik houd van gezelligheid, grapjes en familiaire omgang met elkaar.

Bij deze stel ik mij graag aan u voor. Mijn naam is Saskia Zijlstra en na mijn studie Cultureel maatschappelijke vorming aan de hogeschool van Amsterdam ben ik het culturele veld ingerold. Hier heb ik doormiddel van het o.a. werken op een muziekschool, zomerkampen, naschoolse opvang en creatieve workshops heel veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen.
Het is iets wat ik erg leuk vind om te doen en veel energie van krijg. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden , yoga en ga ik ook graag naar concerten, festivals of de film.

Mijn naam is Arno Bogers. Getrouwd met een lieve vrouw en vader van 3 geweldige dochters. Ik fotografeer, teken en lees graag. Ik vind het fantastisch om met kinderen, hun ouders en mijn collega’s een bijdrage leveren aan een brede ontwikkeling, door elkaar echt te ontmoeten, te inspireren, vragen te stellen, uitleg te geven, te grappen, te grollen, goed te kijken en echt te luisteren. Dagelijks zie ik lerende, spelende, samenwerkende, ontspannen, creatieve en genietende kinderen hun wereld vormgeven. Daar word ik enorm blij van. “Dream up the kind of world you want to live in. Dream out loud.” Bono,U2.

arno@laternamagica.nl

Hallo allemaal, ik zal mezelf even kort voorstellen. Mijn naam is Luca Bakker en ik woon in Alkmaar. In mijn vrije tijd doe ik graag aan yoga, koken, piano spelen en zwemmen, ook probeer ik mezelf een beetje gitaar aan te leren. Ik kijk er enorm naar uit om vanaf schooljaar 2017-2018 als coach aan het werk te gaan in unit 3. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan en zichzelf kunnen ontwikkelen tot wie ze willen zijn, dit is iets wat ik terug zie op de Laterna Magica.

luca@laternamagica.nl

Mijn naam is Cindy Rijkse. Sinds ik bij Laterna Magica aan de slag ben, heeft mijn creatieve kant een nieuwe opleving. In het atelier van unit 3 komt dit uit de verf. Daarnaast ben ik een aanpakker en werk ik hard om mijn visie op onderwijs zoveel mogelijk neer te zetten. Ik ben gefascineerd door leren en hoe leerprocessen worden vormgegeven. Hierbij staat het eigenaarschap van kinderen voor mij centraal. Mijn sterke kant is mijn organisatorisch vermogen, hier haal ik veel voldoening uit. In mijn vrije tijd kook ik graag, zie ik vriendinnen en ga ik naar festivals.

cindy@laternamagica.nl

Hallo, ik ben Matthijs. Ik ben hier in Mei 2016 mijn liostage komen lopen en ben sindsdien werkzaam in Unit 3. Ik houd ontzettend van reizen, muziek maken en lezen. In de unit houd ik van muziek maken met kinderen en kinderen coachen bij het ontwikkelen van hun eigen interesses.

matthijsbouwmeester@laternamagica.nl

Na flink wat omzwervingen heeft Wouter (1987) eindelijk zijn plek gevonden in het primair onderwijs en dan in het bijzonder op Laterna Magica. Het dagelijkse gesprek met kinderen over wat leren is, maar ook over wat hen drijft, inspireert hem steeds weer. Tegelijk houdt hij ook enorm van de diepe onderwijskundige en filosofische gesprekken met collega’s over wat onderwijs is en wat Natuurlijk Leren kan brengen. Samen met Laura en hun zoon Vosse woont hij in Bos en Lommer. Vlakbij onderhouden zij een moestuin, bakt Wouter graag zijn eigen zuurdesembrood en zijn zij gedrieën vaak in het bos te vinden.

wouter@laternamagica.nl

Mijn naam is Rick van Lindenberg en ik maak sinds 2017 onderdeel uit van het Laterna Magica-team: eerst als invaller, daarna op permanente basis als middagcoach in Unit 3 en Unit 7. In de aanloop van mijn aanstelling, maar ook tijdens, heb ik respectievelijk psychologie en politicologie gestudeerd. Ik probeer mijn brede interesse in de mens, zowel op individueel als maatschappelijk niveau, over te brengen op onze kinderen en het maakt mij blij en trots om hen een zelfbewuste en kritische blik te zien ontwikkelen over de ‘grote-mensen-wereld’. Naast mijn werk op Laterna Magica sta ik graag op het veld om een balletje te trappen en je kan me altijd wakker maken voor een potje drummen.

rick@laternamagica.nl

Hoi, ik ben Bart Derks. Ik heb in Groningen gestudeerd om leerkracht basisonderwijs te worden en ben daarna direct aan de slag gegaan bij Laterna Magica. Ik wil ervoor zorgen dat kinderen hun eigen interesses kunnen ontdekken en ontwikkelen. Zelf heb ik een erg brede interesse en ben ik gericht op het proberen van nieuwe dingen. Dit komt naar voren in mijn hobby: koken. Naast koken besteed ik in mijn vrije tijd veel tijd aan vrienden en reizen. Ik hoop met mijn brede interesse kinderen te kunnen inspireren.

Mijn naam is Suzanne Pels en ik ben sinds augustus 2019 werkzaam op de Laterna Magica in unit 3. Ik kom oorspronkelijk uit Den Haag en woon sinds augustus met mijn vriend in het prachtige Amsterdam. Nadat ik de PABO in 2008 heb afgerond, heb ik ook de Master SEN studie tot gedragsspecialist afgerond. Ik hou ervan om de natuur in te gaan en te genieten van al het moois in de parken, bossen en duinen. In mijn vrije tijd houd ik verder ook van lezen en dansen.

Ik ben Thijs en ik werk sinds 2015 op Laterna Magica in Unit 4. Hier ben ik te vinden in de Wereldwerkplaats en de ontdektuin, waar we samen de wereld ontdekken en onderzoeken. Ik geniet van de humor, ideeën, verbazing en het enthousiasme van de kinderen en probeer dit, samen met de dieren en de planten, te stimuleren.

thijs@laternamagica.nl

Vanaf 2011 ben ik werkzaam op de Laterna Magica. Ik vind het erg leuk om na te denken over de leeromgeving waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en bewegen en uitgedaagd worden. Ik heb veel ervaring op het gebied van de beeldende Vorming, spel en taalvorming. Ik hou ervan om te zoeken naar verbindingen tussen activiteiten en ruimtes en te werken met verschillende materialen. Taal ontstaat daar waar beeld gemaakt en spel gespeeld wordt! Ik ben verder een echte duizendpoot en een creatief denker. Dit is ook graag wat ik doe: denken in mogelijkheden en vooral heerlijk bezig zijn!

mira@laternamagica.nl

Mijn naam is Kiki Freer, opgegroeid in een multicultureel gezin. Samen met mijn partner, dochter en zoon woon ik in Wormer. In mijn vrije tijd ben ik graag met familie en vrienden, buiten in de natuur, aan het dansen of lezen. Mijn kracht; pedagogisch tact en coachen. Ik weet op een speelse manier andere te motiveren om net iets verder te reiken dan ze misschien denken te kunnen. Mijn drive; iedereen hoort erbij! Ik zorg voor een veilige, transparante en leerzame omgeving. Het leukste van mijn werk is dat het mij uitdaagt om te blijven kijken, luisteren en ontwikkelen.

kiki@laternamagica.nl

Hoi allemaal! Mijn naam is Anouk en sinds juli 2018 ben ik begonnen als middagcoach. Ik ben 22 jaar oud en afgestudeerd aan de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming in Amsterdam. Ik heb tijdens mijn opleiding verschillende stages gelopen, van theater tot buurtwerk. Maar mijn stage in Barcelona vond ik het allerleukst! Hier liep ik stage op een basisschool en is mijn interesse voor onderwijs en kinderen ontstaan. Ik geniet ervan hoe nieuwsgierig, puur en fantasierijk kinderen zijn. Ik vind het mooi dat Laterna Magica samen met de kinderen zoekt naar hun talenten en ze daarin verder stimuleert. Mijn ambitie is om hier op een creatieve manier bij te dragen, waarbij zij van mij leren maar ik ook zeker van hen!

anouk@laternamagica.nl

Hallo allemaal. Ik ben Joyce Maij, 44 jaar en moeder van Yasmine, een lieve meid van 13. Na een periode bij Laterna te hebben ingevallen start ik dit school jaar, 2018/2019 als middag coach. Ik heb hier erg veel zin in. Met kinderen werken vind ik heerlijk. De verwondering en de openheid zijn bijv twee dingen die mij daarin aanspreken. Daarmee brengen ze mij vaak een lach op mijn gezicht! Wat ik graag doe naast het werk is lezen, hardlopen, wandelen, en de gezelligheid van vrienden en familie opzoeken.

joyce@laternamagica.nl

Ik ben Nienke van der Meij. Sinds augustus 2014 werk ik bij Laterna Magica. Ik ben vrolijk, open, enthousiast en ik ga een uitdaging niet uit de weg. Mijn interesses zijn muziek, dans, theater en koken. Tijdens mijn workshops en clubs probeer ik een balans te vinden tussen het gebruiken van je hoofd en je handen. Daarnaast vind ik dat spel een belangrijke factor speelt in de ontwikkeling van het (jonge) kind, zoals Loesje quote: ‘Wat er ook speelt in de wereld laat het vooral de kinderen zijn’.

nienke@laternamagica.nl

Hallo, mijn naam is Helmke Hofman en ik werk in unit 4. Mijn passie ligt bij het ontwerpen van uitdagend onderwijs en dat is ook wat ik geweldig vind aan Laterna Magica: we zijn nooit klaar met het nadenken over hoe kinderen kunnen spelen en leren in een rijke omgeving. Ik ben een enthousiaste en onderzoekende coach. Iedere keer vind ik het weer een leuke uitdaging het spel en de interesses van de kinderen te verdiepen en te verbreden. Tot ziens in Unit 4!

helmke@laternamagica.nl

Graag stel ik mij aan jullie voor. Mijn naam is Sjors Dinghs. Ik ben 27 jaar, opgegroeid in het Limburgse Castenray. Nadat ik mijn diploma Sociaal Agogisch Werker heb gehaald, heb ik met veel plezier 6,5 jaar op een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang in Horst aan de Maas gewerkt. In juni 2017 ben ik naar Amsterdam verhuisd, waar ik sindsdien met veel plezier woon. In november 2017 ben ik met veel enthousiasme aan de slag gegaan als middag- en inmiddels ook als 3jarige coach op Laterna Magica. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan vrienden, familie en leuke dagjes weg zoals naar pretparken gaan. Ook ga ik graag naar concerten en festivals. Als je meer over mij wil weten, spreek me gerust aan. Tot ziens op Laterna Magica.

sjors@laternamagica.nl

Sinds 2009 bouw ik mee aan Laterna Magica en telkens in een andere rol: als coach, unitleider, interne opleider en een combinatie van deze functies. Het combineren van functies kenmerkt mijn levenshouding. Niet regels of functies zijn bepalend, maar het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap ten behoeven van onze missie voor kinderen.

Sinds 2020 ben ik in de functie van directeur ‘hoeder van gespreid leiderschap’. Gespreid leiderschap gaat er vanuit dat leiderschap  een dynamisch proces is dat vorm krijgt in de interactie tussen leider(s), volger(s) en situatie. Net als kinderen zijn coaches en ondersteunende medewerkers op Laterna Magica eigenaar van de leef- en leergemeenschap die wij zijn. Dit perspectief op leiderschap geeft de professional in het primaire proces de ruimte om zich te ontwikkelen en zijn eigen talenten in te zetten in verbinding met onze missie: nieuwsgierigheid als bron.

Net als alle andere teamleden zet ook ik mijn talent, kennis en ervaring in voor de ontwikkeling van onze gemeenschap. Om ruimte te maken voor deze ontwikkeling wissel ik als hoeder bewust tussen de rollen leider en volger en acteer ik op micro en macro niveau (in de unit; in het LMteam; in de stad en daarbuiten) Het wisselen van perspectief maakt het mogelijk te blijven voelen wat er nodig is voor kinderen.

Het vormloze, de open ruimte waarin alles mogelijk is, vind ik het meest spannend. Vanuit dit ‘Niemandsland’ ontstaat mijn creativiteit. Ik geniet van ons team en van gelukkige nieuwsgierige kinderen als resultaat van onze gezamenlijke toewijding.

sebastiaan@laternamagica.nl

Dag allemaal! Ik ben Stefan Roeken en ben verbonden als unitleider aan unit 5. Ik heb een PABO-achtergrond en ben in het najaar van 2014 begonnen op Laterna Magica. Vanaf mijn start in unit 5 ben ik betrokken bij het leesonderwijs in de unit. De leesprocessen van de kinderen vind ik erg mooi om te volgen en te ondersteunen waar dit nodig is. In de unit denk ik actief mee aan de mogelijkheden die wij kunnen benutten om de ontwikkeling van een kind te bevorderen. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en beoefen ik de sport Ultimate Frisbee.

stefan@laternamagica.nl

Vanaf augustus 2017 ben ik werkzaam in unit 5 als coach van de blauwe stamgroep. Al van kleins af aan maak ik graag muziek en dans ik veel. Daarom verhuisde ik op mijn 18de naar Enschede om muziektherapie te studeren. Hier heb ik mijn muzikale kennis verdiept maar ook veel geleerd over het sociale aspect: wat verbindt ons als mensen maar ook wat maakt iemand uniek, krachtig en waardevol. Daar wilde ik graag meer over leren! Vandaar mijn keuze voor de pabo. Het mogen bijdragen aan de groei van kinderen is dankbaar werk wat ik nog lang hoop te doen.

nienkeduijve@laternamagica.nl

Met veel plezier probeer ik samen met kinderen de wereld elke dag weer opnieuw te ontdekken. Dit doe ik voornamelijk in de wereldwerkplaats door onderzoek te begeleiden en workshops aan te bieden over de wereld om ons heen. Daarnaast hou ik me in de unit bezig met spelling en met het ontwerpen van authentieke leertaken. Oprechte interesse en wederzijds vertrouwen in elkaar vind ik erg belangrijk. Ik kijk naar wat een kind echt bezighoudt en probeer dit als leidraad in zijn of haar leren mee te nemen, om leren zo echt en betekenisvol mogelijk te maken. Verantwoordelijkheid over eigen werk en taken laat de kinderen ervaren hoe belangrijk ze zijn en dat ze er echt toe doen!

marleen@laternamagica.nl

Ik ben Chanine de Jong. In 2014 heb ik het hoge noorden verlaten voor een mooi paleis in de prachtstad Amsterdam. Daar woon ik nu nog steeds samen met mijn geliefde. Ik werk sinds 2014 bij Laterna Magica! Toen ik begon als stagiaire voelde ik me gauw als een vis in het water. Ik ben kort na mijn stage als driejarigen coach in unit 5 gestart en dit heb ik later gecombineerd met de functie middagcoach in unit 4. Momenteel werk ik vijf dagen als middagcoach in unit 5! Ondertussen ben ik afgestudeerd aan de opleiding Ecologische pedagogiek aan de Hogeschool Utrecht. Naast het werkleven hou ik heel erg van reizen, mediteren, koken, festivals, films, series, muziek, natuur en sporten. Kom gerust even bij me langs als je wat meer over mij wilt weten!

chanine@laternamagica.nl

Hoi allemaal! Ik ben Liane Walls en per augustus 2018 ben ik werkzaam bij Laterna Magica. Ik heb pedagogische wetenschappen gestudeerd, met als specialisatie maatschappelijke opvoedingsvraagstukken. In 2015 ben ik naar China verhuisd om daar een jaar les te geven. Ik vond dat zo leuk om te doen en daarom besloot ik, na een mooie reis door Azië, het zij-instroomtraject in Amsterdam te volgen en in het basisonderwijs aan de slag te gaan. Dit is helemaal mijn ding en ik geniet enorm van mijn werk! Ook ontdek ik graag nieuwe plekjes in Amsterdam en speel ik in de weekenden voetbalcompetite.

liane@laternamagica.nl

Hallo allemaal, ik ben Merit Haalebos, woonachtig in Alphen a/d Rijn waar ik mijn leven deel met mijn twee mannen (groot en klein) en mijn katten. Sinds augustus 2013 werk ik met veel plezier bij Laterna Magica en ben daarbij ook altijd al verbonden geweest aan unit 5. Onderwijsvernieuwing zit in mijn bloed, zodoende heb ik mij daar tijdens mijn studie vanaf dag één en vervolgens in elke onderwijsfunctie sindsdien mee bezig gehouden. Het steeds proberen af te stemmen op de leerbehoeften en talenten van kinderen is een manier van werken die volledig bij mijn visie op goed onderwijs past.

merit@laternamagica.nl

Met veel plezier en passie werk ik als coach op Laterna Magica. Ik heb een achtergrond als grafisch vormgever en heb daarna besloten om pedagoog te worden. Op dit integraal kindcentrum kan ik beide expertises mooi combineren. Eigen creativiteit zet ik in om kinderen te inspireren. Mijn motto is om ieder kind te zien zoals hij (of zij) zelf is en om de persoonlijke talenten van kinderen verder aan te wakkeren. Als ik een kind zie glunderen omdat er iets bereikt is waar hij trots op is (hoe “klein” of “groot” de overwinning ook is), dan geniet ik daarvan.

hanneke@laternamagica.nl

Ik ben Larissa en sinds december 2018 ben ik coach binnen Laterna Magica. Na mijn studie Pedagogiek zocht ik naar een combinatie van onderwijs en het coachen van kinderen. Binnen Laterna kreeg ik de vrijheid om uit te zoeken welke doelgroep mij paste, en dit vond ik binnen Unit 5! Daar waar ik nu als middagcoach werkzaam ben.

Ik sta voor diversiteit en denken in krachten en haal veel plezier uit het ontwikkelen van workshops. In mijn vrije tijd bezoek ik graag concerten, en teken en schrijf ik ter ontspanning.

Hallo iedereen, mijn naam is Wendy en ik ben opgegroeid in Eindhoven. Na mijn master Kinder- en Jeugdpsychologie in Leiden ben ik naar Amsterdam verhuisd. Toen ik over Laterna Magica hoorde werd ik meteen enthousiast, ik vind het prachtig werk om kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling en hierbij vanuit hun motivatie en nieuwsgierigheid te werken.

In mijn vrije tijd vind je mij in de keuken, yogazaal of in de sportschool. Daarnaast maak ik graag gebruik van mijn museumkaart en Cinevillepas.

Ik ben Samantha Paesch en werk vanaf januari 2020 vier dagen per week als middagcoach op Laterna Magica. Ik ben werkzaam op meerdere units, maar mijn basisgroep is unit 5.
Ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam. Ik hou van Amsterdam en vind het belangrijk om terug te geven aan mijn stad. In 2010 heb ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening afgerond en ben aan de slag gegaan als groepswerker in de hulpverlening, ook heb ik gewerkt in de kinderopvang en administratie. Tussendoor heb ik veel gereisd en dit doe ik nog steeds graag. Verder houd ik van lezen en wandelen in de natuur. Ik vind het mooi om aan te sluiten bij de leefwereld van kinderen, hen te stimuleren om vanuit nieuwsgierigheid de wereld te blijven ontdekken.

Mijn naam is Susanne Roobeek en vanaf augustus 2015 ben ik werkzaam in unit 6. Vanaf 2018 werk ik er met veel plezier als unitleider en stamgroepcoach. Hiervoor heb ik op verschillende plekken les gegeven, waarvan ik de mooiste ideeën en concepten heb verzameld en meeneem in mijn dagelijks handelen. In 2016 begon ik naast het werken bij Laterna aan de Master Educational Needs. Daar ontwikkelde ik mij verder op het gebied van inclusie. In mijn vrije tijd woon ik in heerlijk Amsterdam, ben ik graag buiten (het liefst in de zon), eet ik buiten de deur, sport en schrijf ik of lees ik een goed boek. Ik hoop jullie snel te zien in unit 6!

susanne@laternamagica.nl

Sociaal, energiek, open, spontaan . Een aantal dingen die ik belangrijk vind als mens, maar zeker ook als leerkracht. Samen met de kinderen maak ik muziek met mijn gitaar, maar bespreek ik ook de belangrijke elementen van een veilig pedagogisch klimaat. Want een veilig klassenklimaat is voor mij een basis waar vanuit ik samen met de kinderen op ontdekking ga. Authenticiteit en oprechtheid zijn hierin voor mij van grote waarde.Het Natuurlijk Leren past mij als een jas en ik wil me hierin graag blijven ontwikkelen. De dingen die ik het liefst doe met de kinderen hebben veel te maken met de beta-kant van de wereld. Programmeren, onderzoek doen en werken binnen de leerlijn wetenschap en techniek.

danny@laternamagica.nl

Ik ben Suzanne Galama en woon in Landsmeer. Ik heb gestudeerd aan de Katholieke Pabo in Zwolle en heb mij gespecialiseerd in het vernieuwingsonderwijs en mijn Jenaplandiploma gehaald. Na gewerkt te hebben op 2 Jenaplanscholen kwam Laterna Magica op mijn pad. Daar voelde ik meteen een duidelijke match. De kinderen waren enthousiast en vanuit hun nieuwsgierigheid voelden ze zich eigenaar van hun portfolio en zij wisten dit met volle passie aan mij te vertellen.  Deze houding herken ik ook bij mezelf.  Mijn ambitie is om in een teamverband met professionele collega’s Natuurlijk Leren continu op een hoger niveau te brengen. Mijn ervaring is dat je dit doet door theorie in te bedden in praktijksituaties. Momenteel ben ik met verlof en ik zal na de mei vakantie weer aanwezig zijn.

suzanne@laternamagica.nl

Hoi, mijn naam is Anna Levie. Na mijn bachelor Antropologie en master Culture, Organization and Management heb ik veel verschillende projecten gedaan. Van ontwikkelingssamenwerking in Kosovo tot advieswerk voor het ministerie van financiën. Allemaal uitdagende, leuke klussen met als verbindende factor dat de projecten een maatschappelijk doel dienden. Toch miste ik nog iets, voor mijn gevoel was ik altijd of met mijn hoofd of met mijn handen bezig terwijl ik het liefste beide combineer. Dit was voor mij de reden om het onderwijs in te gaan en op Laterna Magica kan ik beiden geweldig combineren.

anna@laternamagica.nl

Hoi allemaal, ik ben Naomi de Jong, 27 en ik woon in Amsterdam. Na mijn studie Pedagogiek ben ik in de modebranche beland. Na enkele jaren besloot ik een baan te zoeken in het pedagogisch werkveld. Ik werd aangenomen bij Laterna Magica en inmiddels werk ik hier alweer 2 jaar als middagcoach. S’ochtends geef ik workshops o.a. in mijn eigen ontworpen naaiatelier en ondersteun ik kleine groepjes tijdens clubmomenten. In de middag verzorg ik de lange dag. Mijn doel is om de kinderen spelenderwijs en op een uitdagende manier te ondersteunen bij het vergroten van ontwikkeling zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Vragen? Ik sta altijd open voor een praatje!

naomi@laternamagica.nl

Hoi iedereen, mijn naam is Lisa Milne en ik ben 30 jaar, ik werk nu alweer 2 jaar op Laterna Magica in unit 6. Mijn liefde voor het werken met kinderen zit er al van jongs af in, na een opleiding Sociaal pedagogisch werker, kwam ik in de kinderopvang terecht. Daarna heb ik mijn diploma geschiedenis geschiedenis docent behaald. Ik heb ervaring in de kinderopvang als leidster en als locatiemanager en heb samen met mijn toenmalige team de eerste Peuterschool in Amsterdam opgezet. Als locatiemanager miste ik het werken met kinderen en zo kwam ik bij Laterna Magica terecht. In mijn vrije tijd geniet ik van het samenzijn met mijn vriend en ons zoontje. En spreek ik het liefste veel af met mijn familie en vrienden om gezellige uitjes te ondernemen. Ik kijk uit naar een mooi leerzaam en gezellig schooljaar! Momenteel ben ik met verlof.

lisamilne@laternamagica.nl

Hoi allemaal! Ik ben Lonneke. Ik ben in 2013 afgestudeerd als leerkracht. Na mijn afstuderen heb ik twee jaar les gegeven in Tanzania. Ik heb daarna drie jaar met mijn Amerikaanse man in Amerika gewoond. Door alle buitenlandse onderwijs ervaringen, kreeg ik het idee dat regulier onderwijs in Nederland niet meer bij mij paste. Ik voel me daarom ook zeer vereerd dat ik de kans krijg om bij Laterna Magica te werken. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met fotografie, voetbal, lang wandelen met de hond en het  plannen van reizen.  Daarnaast ben ik als vrijwilliger nog veel betrokken bij educatie projecten in Tanzania.

lonneke@laternamagica.nl

In 2010 ben ik gestart als administratief kracht bij de receptie van Laterna Magica. Daar heb ik met heel veel plezier gewerkt en wilde na acht jaar graag een nieuwe uitdaging aangaan. Die heb ik gevonden in unit 6. Ik werk daar met veel plezier als coach. Ik hoop alle kinderen daar een hele fijne en leerzame tijd te bezorgen. Samen met mijn man en vier kinderen woon ik in Amsterdam-Noord. Ik houd van sport en speel nog steeds elke week een handbalwedstrijd. Verder houd ik erg van eten met een grote voorkeur voor chocolade!

sandra@laternamagica.nl

Mijn naam is Marin van der Zee en ben vanaf december 2019 werkzaam in unit 6. Ik ben geboren en getogen in het mooie Friesland en heb de ALO (sportopleiding) afgerond in Groningen. Ik heb veel ervaring in het werken met kinderen op sportief vlak en heb 5 jaar als pedagogisch medewerkster gewerkt. Nu heb ik een nieuwe uitdaging gevonden binnen Laterna Magica als leerkracht ondersteuner en ga ik volgend schooljaar een zij-instroom traject starten. Voetbal is mijn passie en verder hou ik van de natuur, de tijd met mijn familie/vrienden en van muziek maken en luisteren. Tot in Unit 6, Marin

Hallo Allemaal, mijn naam is Dennis Appeldoorn en in ben opgegroeid in Kronenberg (Limburg). Momenteel ben ik woonachtig in Weesp. In mijn vrije tijd ga ik graag mountainbiken, hardlopen of wandelen. Verdere hobby’s zijn voetbal, skiën en reizen. Tijdens mijn studie heb ik ook mooie en leerzame ervaringen opgedaan in het buitenland met stages in Thailand, Engeland en Suriname. Na mijn studie heb ik bijna 3 jaar in Oostenrijk gewerkt als sport- en spelbegeleider en skileraar. Hier heb ik vooral gewerkt met oudere kinderen. Vandaar dat ik het superleuk vind om in unit 7 te werken.

dennis@laternamagica.nl

Hallo allemaal, mijn naam is Vincent Brier, 29 jaar oud en woonachtig in Amsterdam. In 2016 ben ik begonnen op Laterna Magica. In 2011 heb ik mijn sportopleiding (CIOS) afgerond in Arnhem. In het laatste jaar van mijn sportopleiding heb ik stage gelopen op Aruba. Op basisschool de Schakel gaf ik samen met 3 medestudenten de gymlessen. In mijn laatste weken op Aruba heb ik gesolliciteerd als pedagogisch medewerker in Nederland. Ik ben in die tijd aangenomen op een BSO in Hilversum. Naast het werken op de BSO ben ik in 2013 begonnen met de PABO. Ik heb mijn studie deeltijd naast mijn werk afgerond in 2017. In mijn vrije tijd ga ik graag reizen, bezoek ik buitenlandse voetbalwedstrijden, ben ik aan het voetballen met vrienden of geniet ik van de heerlijke stad Amsterdam.

vincent@laternamagica.nl

Sinds augustus 2011 werk ik op LM. Na zowel in de onderbouw als in de bovenbouw gewerkt te hebben, werk ik nu in onze Buitenwerkplaats. Een prachtige plek achter in de ontdektuin voor alle kinderen van LM. De kinderen werken in de Buitenwerkplaats aan allerlei uiteenlopende projecten die te maken hebben met Wetenschap en Techniek. In deze rijke leeromgeving geef ik de kinderen veel vertrouwen om zich verder te ontwikkelen. Dit kan op allerlei vlakken zijn. Van vaardigheden met betrekking tot gereedschappen en materialen tot het leren samenwerken. Kinderen kunnen zó veel! Het is elke keer weer fantastisch om te zien.
In mijn vrije tijd geniet ik graag van mijn gezin, de natuur en ga ik graag sport- en rotsklimmen.

Mijn naam is Luna Meijers. Ik heb Ecologische Pedagogiek gestudeerd en werk met veel enthousiasme als middagcoach in Unit 7. Ik werk heel graag met kinderen. Hun onbevangenheid, openheid en creativiteit inspireert me. Als pedagoog help ik ze graag bij het ontwikkelen van hun blik op de wereld. Zelf heb ik een jaar in Amerika gewoond en ontdek ik het liefst veel nieuwe plekjes en culturen op de wereld. Daarnaast hou ik van skiën, filmpjes maken, bakken en geniet ik van het leven buiten de deur in Utrecht.

Hallo! Mijn naam is Angela van Eldik en ik ben werkzaam bij Laterna sinds oktober 2019. Voordat ik aan de slag ging als middagcoach, was ik werkzaam als au pair in Amerika. Ik laat me graag inspireren door de energieke en passievolle belevingswereld van kinderen. In 2014 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming met als specialisatie dans en bewegen. Ik ben dan ook gespecialiseerd in het geven bewegingsworkshops, waar beweging in en van het lichaam centraal staat. Mijn lichaamsbeheersing heb ik te danken aan mijn 22 jaar durende turnachtergrond. Naast het zijn van middagcoach en het geven van workshops, vermaak ik mezelf veel ondersteboven als handbalancer.

Mijn naam is Angelique Hop en ik werk sinds 2009 op Laterna Magica als muziek- en danscoach. Bewegen, zingen en musiceren is gezond en maakt je blij! Ik vind het daarom geweldig om te doen en maak samen met kinderen graag voorstellingen om die op te voeren voor publiek, of het nu om dans, zang of een orkest gaat. Steeds zie je dat kinderen gewoon beginnen, creëren, twijfelen, doorzetten, oefenen en beheersen om uiteindelijk iets unieks van zichzelf of met een groep te laten zien. Thuis heb ik twee tieners die ook graag zingen en dansen en in mijn vrije tijd wandel, lees, mediteer en schrijf ik en zeil ik graag de wereld rond met mijn vriend. Haha, dat laatste is nog een droom…

angelique@laternamagica.nl

Dit ben ik: soort duizendpoot want men zegt dat ik veel verschillende dingen tegelijk doe of kan. Voor de rest ben ik best sociaal, zorgzaam, zelfstandig, creatief, nieuwsgierig, leergierig, initiatiefrijk en een doorzetter. Ik heet Jung Mi, getrouwd met Bart en heb 2 lieve dochters Amy en Mika en woon in Haarlem. In maart 2009 ben ik op Laterna Magica komen werken en ben ik meegegroeid: van 50 naar 800 kinderen, van ochtendcoach, via unitleider naar wat ik nu doe: het projectbureau leiden. De betrokkenheid van kinderen, het zien van lichtjes in de ogen, trots, vele initiatieven van kinderen/collega’s  zijn voor mij een grote motivatie dat ik er nog steeds ben.

projecten@laternamagica.nl

Al enkele jaren werk ik met veel plezier als orthopedagoog op Laterna Magica, een inspirerende omgeving waar geen dag hetzelfde is. Ik vind het een grote uitdaging om binnen een organisatie te werken waarin men denkt vanuit mogelijkheden en inclusie. Op Laterna Magica houd ik me onder andere bezig met het beleid en de organisatie rondom de begeleiding van kinderen met specifieke behoeften. Ik werk op maandag, woensdag en donderdag op Laterna Magica.

merel@laternamagica.nl

Sinds augustus 2015 verzorg ik de leerling administratie van Laterna Magica (o.a. aanmelding, wachtlijst, inschrijving, plaatsing,  ziekmeldingen en verlof). Voor mijn start bij Laterna Magica was ik al ruim 2 jaar verbonden aan Laterna Magica door mijn kinderen. Via mijn zoons Brent en Alec ben ik als ouder ook bekend met de 0-3 jarigen-, onderbouw- en bovenbouwunits. Door deze ervaringen, mijn studie in ‘hospitality management’ en jarenlange werkervaring in diverse luxe hotels en management ondersteuning in het bankwezen, adviseer ik ouders graag over alle mogelijkheden binnen Laterna Magica. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf op Ijburg in massage & yoga – voor volwassenen, kinderen en baby’s (en rondom de zwangerschap). Ik werk op maandag en dinsdag bij de administratie. Op donderdag geef ik body&mind lessen (met yoga, meditatie, massage, ontspanning en anatomie) in onze onder- en bovenbouwunits.

kirsten@laternamagica.nl

Mijn naam is Anthony Pinas, en ik ben 31 jaar. Ik ben trotse vader van Kainy (8 jaar) en Celisha, geboren op 15 augustus 2018 en stiefvader van Nomaya (8 jaar). Sinds 2016 werk ik bij OBS Laterna Magica en dat bevalt mij heel goed. De sfeer, de kids, het docententeam, het is allemaal even leuk. Vorig jaar heb ik samen met Jung Mi de leerlijnlab dans opgezet met een eindshow tijdens het Laterna fest 10 jaar. Dit jaar gaan we verder met de leerlijnlab, speciaal voor kinderen die zich verder willen ontwikkelen in dans. Ik heb de MBO dansopleiding aan het Art & Entertainment College van ROC Amsterdam afgerond en heb ook de vooropleiding 5 o’clock van de Theaterschool van Amsterdam (AHK) gevolgd. Eind 2016 ben ik mijn eigen dansschool OnPoint Dancelab gestart in Diemen centrum. Sleutelwoorden van mijn lessen: muzikaliteit, energie, snelheid, groove, maar bovenal plezier! Ik heb een passie voor dans en lesgeven. Ik vind het een uitdaging om mijn leerlingen te verbeteren en houd van interactie en positieve energie in mijn les.

anthony@laternamagica.nl

Mijn naam is Shuh-Wei Soo. Ik heb Communicatie gestudeerd aan de Hogeschool Inholland Diemen. Na mijn afstuderen heb ik een jaar lang gereisd als stewardess en vervolgens enkele jaren als sample- en product development coordinator footwear gewerkt in de modebranche. Ik wilde graag meer voor en met mensen werken en vond deze administratieve HR functie bij Laterna Magica. Laterna Magica heeft een visie die mij erg aanspreekt. Mijn hobbies zijn schrijven, lezen, documentaires, Tedx en stand up comedy kijken. Ik ben ook graag buiten in de natuur. Je kunt mij vinden op Laterna Magica op de maandag, donderdag en vrijdag. Tot gauw!

shuh-wei@laternamagica.nl

Sinds 2018 ben ik verbonden aan LM. Ik heb Biologie gestudeerd aan de VU. Na mijn afstuderen heb ik een aantal jaar als zzp’er in de zorg gewerkt. Daarna heb ik bij de UVA mijn lesbevoegdheid behaald en heb ik 5 jaar met plezier op het IJburg College gewerkt. En toen kwam Laterna Magica op mijn pad. Een ontzettend leuke school met een super inspirerende kijk op onderwijs. Ik woon samen met mijn man, 2 kinderen en 4 poezen in de zeeheldenbuurt. Naast mijn werk houd ik heel erg van wandelen, tuinieren en ga ik graag naar het theater. Vanaf schooljaar 2020-2021 ben ik tuin expert.

joki@laternamagica.nl

Ik ben Willem Plomp. Gebiologeerd door leren en ontwikkelen al m’n hele (werkzame) leven lang. Begonnen als docent bewegingsonderwijs, vertrouwd geraakt met “leren in groepen en speelruimte”, later als lerarenopleider en vormgever van de Academische Opleidingsschool STAIJ veel geleerd in “opvattingen over leren en systeemdynamiek”. In al mijn werkgebieden is steeds coaching als component belangrijk geweest, met als grootste drijfveer; mensen helpen die plek te vinden die past bij wie zij zijn in de overtuiging dat als dat lukt, het goed is voor hen en anderen.
Ik ben als coach voor de professionals van Laterna Magica betrokken bij de ontwikkeling van de school.
Mijn eigen ontwikkeling heeft nu vorm gekregen door de oprichting van het Coachingshuis STAIJ, vanwaaruit er een intensieve samenwerking is gericht op het versterken van het potentieel en het leerlandschap van de Laterna Magica.

w.plomp@coachingshuisstaij.nl
www.lerenmetelkaar.nl/coachingshuisstaij

Mijn naam is Janneke en ik werk sinds 2020 bij Laterna Magica. Als Expert & Coach Ontdektuin focus ik me op het ontwikkelen van het natuuronderwijs. Lekker buiten spelen en ontdekken hoe de wereld in elkaar zit, maar ook onderzoeken en experimenteren welke principes in de natuur aan het werk zijn. De ontdektuin van Laterna Magica biedt daar alle ruimte voor! In deze rijke leeromgeving organiseer ik allerlei workshops en projecten, waarin kinderen hun liefde en fascinatie voor de natuur volop kunnen ontwikkelen.

Enthousiasme en nieuwsgierigheid vormen voor mij de basis voor natuurlijk leren. Door een mix van belevingsgerichte excursies, spannende experimenten, toegepaste kennis en herkenbare praktijken streef ik ernaar dat de kinderen zich de natuur eigen maken. Daarnaast vind ik het een leuke uitdaging om het natuuronderwijs zoveel mogelijk te koppelen aan andere leeromgevingen binnen Laterna Magica. Op deze manier planten we niet alleen zaadjes, maar laten we ze ook tot bloei komen.

In mijn vrije tijd vind je me te voet, op de fiets, in het park, op een berg, in de bouldergym, op de yogamat en dan het liefst met mijn vriend, familie of een groepje vrienden.

Mijn naam is Noah Leithuijser. Ik ben afgestudeerd aan de Academie Lichamelijke Opvoeding Amsterdam. Na deze inspirerende studie start ik in het schooljaar 2020-2021 als gymcoach op Laterna Magica. Mijn uitdaging is om leerlingen binnen mijn gymlessen op hun eigen niveau te laten bewegen, hier stapjes in te laten zetten waardoor ze hun grenzen verleggen en op deze manier succeservaringen opdoen. Zoals Pippi Langkous altijd zegt: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”.  Ik vind niets leuker dan samen met een leerling blij te zijn als iets wat moeilijk was toch gelukt is. In mijn vrije tijd ben ik te vinden op het hockeyveld of in de sportschool, eigenlijk vind ik alle sporten leuk. Naast sporten bezoek ik graag festivals, hou ik van reizen en drummen. Ik heb veel zin om dit schooljaar te starten!

Mijn naam is Laura. Sinds 2013 werkzaam bij Laterna Magica. In unit 1 vervul ik de rol van driejarigencoach en per januari 2020 begin ik aan een nieuwe uitdaging als unitleider. Ik ben in unit 1 op alle doordeweekse dagen te vinden. Behalve op vrijdagen. Dan ben ik er niet. Op vrijdagen ben ik hoogstwaarschijnlijk naar de film, nieuwe plekken aan het ontdekken, fietsen, van muziek aan het genieten, lezen of misschien wel even helemaal niks aan het doen. Meer weten? Wees welkom in unit 1.

laurahilbrink@laternamagica.nl

‘Fair isn’t everyone getting the same thing. Fair is everyone getting what they need in order to be successful!’ Dit is wat werken met mensen, groot en klein, voor mij interessant maakt. Wat heeft een ieder nodig om zichzelf te ontwikkelen en echt open te staan voor continu leren. Ikzelf vond het daarom na 10 jaar op dezelfde vernieuwingsschool tijd voor een nieuwe uitdaging. Daarom werk ik sinds augustus 2017 met veel plezier op Laterna. Naast dat ik geniet van mijn werk ben ik graag op het strand, bezoek ik geregeld mijn favoriete vakantieland Italië of een mooie stad in Europa. Ook geniet ik erg van theater, sportwedstrijden, boeken, series en een terrasje pakken met vrienden.

nickey@laternamagica.nl

Vanaf augustus 2015 ben ik de stamgroepcoach van de groene stamgroep in unit 2. Ik geniet van de kleine en grote ontwikkelingssprongen die kinderen maken en van de authenticiteit van ieder kind. Ik vind het belangrijk dat elk kind zich prettig voelt en dat elk kind datgene aangeboden krijgt wat het nodig heeft om zich verder te ontwikkelen, zowel op sociaal als op cognitief gebied. Voordat ik op Laterna kwam werken heb ik een paar jaar met veel plezier op een Nederlands/Britse basisschool gewerkt in Cairo, Egypte. In mijn vrije tijd lees en fotografeer ik graag. Ik houd van het ontdekken van voor mij onbekende plekken, culturen en de natuur. Ik eet veganistisch en kook graag. Ik woon samen met mijn vriendin en geniet ervan om samen met haar, mijn familie en mijn vrienden te zijn.

taiga@laternamagica.nl

Mijn naam is Arno Bogers. Getrouwd met een lieve vrouw en vader van 3 geweldige dochters. Ik fotografeer, teken en lees graag. Ik vind het fantastisch om met kinderen, hun ouders en mijn collega’s een bijdrage leveren aan een brede ontwikkeling, door elkaar echt te ontmoeten, te inspireren, vragen te stellen, uitleg te geven, te grappen, te grollen, goed te kijken en echt te luisteren. Dagelijks zie ik lerende, spelende, samenwerkende, ontspannen, creatieve en genietende kinderen hun wereld vormgeven. Daar word ik enorm blij van. “Dream up the kind of world you want to live in. Dream out loud.” Bono,U2.

arno@laternamagica.nl

Dag allemaal! Ik ben Stefan Roeken en ben verbonden als unitleider aan unit 5. Ik heb een PABO-achtergrond en ben in het najaar van 2014 begonnen op Laterna Magica. Vanaf mijn start in unit 5 ben ik betrokken bij het leesonderwijs in de unit. De leesprocessen van de kinderen vind ik erg mooi om te volgen en te ondersteunen waar dit nodig is. In de unit denk ik actief mee aan de mogelijkheden die wij kunnen benutten om de ontwikkeling van een kind te bevorderen. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en beoefen ik de sport Ultimate Frisbee.

stefan@laternamagica.nl

Mijn naam is Susanne Roobeek en vanaf augustus 2015 ben ik werkzaam in unit 6. Vanaf 2018 werk ik er met veel plezier als unitleider en stamgroepcoach. Hiervoor heb ik op verschillende plekken les gegeven, waarvan ik de mooiste ideeën en concepten heb verzameld en meeneem in mijn dagelijks handelen. In 2016 begon ik naast het werken bij Laterna aan de Master Educational Needs. Daar ontwikkelde ik mij verder op het gebied van inclusie. In mijn vrije tijd woon ik in heerlijk Amsterdam, ben ik graag buiten (het liefst in de zon), eet ik buiten de deur, sport en schrijf ik of lees ik een goed boek. Ik hoop jullie snel te zien in unit 6!

susanne@laternamagica.nl

Hallo Allemaal, mijn naam is Dennis Appeldoorn en in ben opgegroeid in Kronenberg (Limburg). Momenteel ben ik woonachtig in Weesp. In mijn vrije tijd ga ik graag mountainbiken, hardlopen of wandelen. Verdere hobby’s zijn voetbal, skiën en reizen. Tijdens mijn studie heb ik ook mooie en leerzame ervaringen opgedaan in het buitenland met stages in Thailand, Engeland en Suriname. Na mijn studie heb ik bijna 3 jaar in Oostenrijk gewerkt als sport- en spelbegeleider en skileraar. Hier heb ik vooral gewerkt met oudere kinderen. Vandaar dat ik het superleuk vind om in unit 7 te werken.

dennis@laternamagica.nl

Hallo allemaal, mijn naam is Vincent Brier, 29 jaar oud en woonachtig in Amsterdam. In 2016 ben ik begonnen op Laterna Magica. In 2011 heb ik mijn sportopleiding (CIOS) afgerond in Arnhem. In het laatste jaar van mijn sportopleiding heb ik stage gelopen op Aruba. Op basisschool de Schakel gaf ik samen met 3 medestudenten de gymlessen. In mijn laatste weken op Aruba heb ik gesolliciteerd als pedagogisch medewerker in Nederland. Ik ben in die tijd aangenomen op een BSO in Hilversum. Naast het werken op de BSO ben ik in 2013 begonnen met de PABO. Ik heb mijn studie deeltijd naast mijn werk afgerond in 2017. In mijn vrije tijd ga ik graag reizen, bezoek ik buitenlandse voetbalwedstrijden, ben ik aan het voetballen met vrienden of geniet ik van de heerlijke stad Amsterdam.

vincent@laternamagica.nl

Dit ben ik: soort duizendpoot want men zegt dat ik veel verschillende dingen tegelijk doe of kan. Voor de rest ben ik best sociaal, zorgzaam, zelfstandig, creatief, nieuwsgierig, leergierig, initiatiefrijk en een doorzetter. Ik heet Jung Mi, getrouwd met Bart en heb 2 lieve dochters Amy en Mika en woon in Haarlem. In maart 2009 ben ik op Laterna Magica komen werken en ben ik meegegroeid: van 50 naar 800 kinderen, van ochtendcoach, via unitleider naar wat ik nu doe: het projectbureau leiden. De betrokkenheid van kinderen, het zien van lichtjes in de ogen, trots, vele initiatieven van kinderen/collega’s  zijn voor mij een grote motivatie dat ik er nog steeds ben.

projecten@laternamagica.nl

Ik ben Marik Broere. Na 12 jaar onderwijservaring (waarvan 6 jaar als coach bij Laterna Magica) kwam er in februari 2015 een nieuwe uitdaging op mijn pad: unitleider unit 0-3 jarigen. Samen met het team werk ik elke dag aan een plek waar jonge kinderen kunnen ontdekken wie ze zijn. We begeleiden interacties tussen kinderen, bieden educatieve- en emotionele ondersteuning, verzorgen en bieden een krachtige leeromgeving die maximale kansen biedt aan jonge kinderen. Ik heb er enorm veel plezier in om samen met het team verder te bouwen aan deze bijzondere plek.

marik@laternamagica.nl

Sinds 2009 bouw ik mee aan Laterna Magica en telkens in een andere rol: als coach, unitleider, interne opleider en een combinatie van deze functies. Het combineren van functies kenmerkt mijn levenshouding. Niet regels of functies zijn bepalend, maar het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap ten behoeven van onze missie voor kinderen.

Sinds 2020 ben ik in de functie van directeur ‘hoeder van gespreid leiderschap’. Gespreid leiderschap gaat er vanuit dat leiderschap  een dynamisch proces is dat vorm krijgt in de interactie tussen leider(s), volger(s) en situatie. Net als kinderen zijn coaches en ondersteunende medewerkers op Laterna Magica eigenaar van de leef- en leergemeenschap die wij zijn. Dit perspectief op leiderschap geeft de professional in het primaire proces de ruimte om zich te ontwikkelen en zijn eigen talenten in te zetten in verbinding met onze missie: nieuwsgierigheid als bron.

Net als alle andere teamleden zet ook ik mijn talent, kennis en ervaring in voor de ontwikkeling van onze gemeenschap. Om ruimte te maken voor deze ontwikkeling wissel ik als hoeder bewust tussen de rollen leider en volger en acteer ik op micro en macro niveau (in de unit; in het LMteam; in de stad en daarbuiten) Het wisselen van perspectief maakt het mogelijk te blijven voelen wat er nodig is voor kinderen.

Het vormloze, de open ruimte waarin alles mogelijk is, vind ik het meest spannend. Vanuit dit ‘Niemandsland’ ontstaat mijn creativiteit. Ik geniet van ons team en van gelukkige nieuwsgierige kinderen als resultaat van onze gezamenlijke toewijding.

sebastiaan@laternamagica.nl